‘Ervaar de oudste marathon van Nederland’ is een uitnodiging voor zowel loper als toeschouwer. Daarnaast doet de claim een belofte aan alle liefhebbers en betrokkenen. Dit is een evenement waar je bij wilt zijn. De claim wordt gebruikt in de huisstijl, maar er is ook een actielogo ontwikkeld dat separaat kan worden gebruikt.

Digidee heeft na de positionering ook het nieuwe onderscheidende campagnebeeld van de Enschede Marathon ontwikkeld. Het is een visuele vertaling van de Enschede Marathon beleving. Naast het sportieve karakter en de intieme sfeer is er ook een duidelijke link met de stad Enschede.

Het nieuwe beeld is tot stand gekomen in samenwerking met Frans Dekker photography. In aanloop naar de Enschede Marathon zul je het nieuwe gezicht weer overval tegenkomen.

Ook dit jaar hebben we nagenoeg alle communicatiemiddelen voor Enschede Marathon mogen ontwikkelen. We hebben mee mogen denken over de invulling van verschillende oude en nieuwe contactmomenten van de marathon met haar doelgroepen, zoals de mupi’s die je overal in Twente tegenkomt.

Advertenties in allerlei vormen in de lokale en landelijke media.

Naast de bekende middelen hebben we ook manieren bedacht om via de sociale media de ervaring van de marathon te laden, bijvoorbeeld door ervaringsverhalen van bekende lopers.

Er is veel aandacht besteed aan exposure en het laden van de nieuwe positionering via buitenreclame. Op postermateriaal langs het parcours worden meerdere pluspunten onder de aandacht gebracht.

Je komt de communicatiemiddelen overal tegen.

En bijzondere punten langs de route hebben extra aandacht gekregen.

Ook de doorvoering van de nieuwe positionering bij start/finish, de bewegwijzering daaromheen, de nieuwe startnummers van de lopers en de bijzonder fraaie medaille zijn van onze hand. Al deze details zorgen ervoor dat het ieder jaar weer weer een fantastische dag is en de Enschede Marathon wordt herkend als één van de mooiste en best georganiseerde sportevenementen in Nederland.

Ervaar de oudste marathon van Nederland!

We will make them love you!

We vertellen je graag hoe wij mensen
aan jouw merk kunnen binden