Digidee flashback: Authentiek handwerk voor Hartman

By 12 september 2014Inspiratie, Werk

Deze Friday gaan we voor de Flashback terug naar de tijd voor Digidee. Ruim 30 jaar geleden maakte onze Wim – destijds werkzaam voor Artin – dit soort Hartman verpakkingen met de hand.
Er was nog geen Apple computer met een Adobe pakket. Illustraties en lijntekeningen werden gemaakt met een Rotring pen. Teksten werden gezet met een Compugraphic zetmachine. Dat alles kwam samen in een werktekening op de tekentafel. Kleurscheidingen werden destijds aangegeven door middel van overlays. De werktekening ging naar de lithograaf. Die draaide hier kleurgescheiden films van uit en uiteindelijk werden van die films de offsetplaten gemaakt.
Maar dat ging allemaal niet zo snel als nu. Schoellershammer werktekenpapier, tekenpennen met verschillende diktes, tekentafel met tekenhaak, krabmesjes en heel secuur werken. Mooi was dat.

Ook als Digidee hebben we daarna nog jaren voor Hartman en Aquarius verpakkingen, advertenties, folder- en beursmateriaal mogen maken. Van het authentieke handwerk tot de huidige ontwerp en opmaak met de softwarepakketten en systemen zoals we die tegenwoordig kennen.

Leave a Reply

Digidee © 2023